AEROTOP® M & L

Inovația întâlnește sustenabilitatea

Noua gamă de pompe de căldură AEROTOP® M și AEROTOP® L utilizează aerul înconjurător ca sursă de energie, oferind o soluție durabilă în cadrul unui sistem de încălzire, evidențiată de clasa energetică A++. Aceste modele sunt reversibile și funcționează, cu agent frigorific R32, ceea ce foarte puține modele de pe piață sunt capabile să ofere. În plus, pompele de căldură AEROTOP® M și AEROTOP® L conferă multe alte avantaje în aplicațiile comerciale.

AGENT FRIGORIFIC

R32

Circuitul de agent frigorific

Circuitul de agent frigorific este completat de:
 1. Ventil de laminare electronic
 2. Preîncălzitor pentru eficiență sporită
 3. Răcirea panoului de comandă printr-un lichid suprarăcit
 4. Reduce potențialul de încălzire globală (GWP) cu 70% și maximizează eficiența (în comparație cu agentul frigorific R410A).

Componente integrate

Pompele de căldură comerciale AEROTOP® sunt echipate cu o gamă largă de accesorii suplimentare, inclusiv o pompă cu inverter, suporturi anti-vibrații și un filtru agent termic. În plus, schimbătorul de căldură de pe AEROTOP® L este prevăzut cu un strat anticoroziv, ceea ce îl face potrivit pentru zonele de litoral.

Control inovator al capacității:

Pompele de căldură comerciale AEROTOP® reprezintă un nou nivel de eficiență energetică pentru sistemele de răcire și pompele de căldură din categoria lor. În funcție de necesarul de energie, sistemul reversibil reglează cu precizie frecvența de rotație a compresorului.

Acest lucru asigură:
 1. Perioade de funcționare prelungite și un număr scăzut de operațiuni de pornire/oprire
 2. Temperaturi pe încălzire care sunt atinse în mai puțin timp decât în cazul sistemelor fără inverter
 3. Fluctuații de temperatură mai mici în timpul funcționării

Pag. 5

Compresor CC

Compresorul CC asigură performanțe și fiabilitate ridicate. Amortizoarele antivibrații încorporate și un capac special de absorbție a sunetului asigură o funcționare deosebit de silențioasă. Conversia completă de curent continuu reduce semnificativ consumul de energie cu peste 30%.

Cascade

Până la 4 pompe de căldură pot fi interconectate hidraulic și până la 16 unități în cadrul unei rețele tip master-slave. De asemenea, pot fi conectate între ele modele cu niveluri de performanță diferite, ceea ce combină nu numai punctele forte ale modulelor individuale, ci și avantajele întregii rețele de cascadade, inclusiv:
 1. Eficiență sporită a sistemului
 2. Fiabilitate sporită
 3. Manipulare și instalare simplificate
 4. Întreținere rapidă și simplă
 5. Scalabilitate

Ventilator inverter CC

Motoarele ventilatoarelor ,incurent continuu ajută la satisfacerea cerințelor de încălzire și răcire cu emisii de zgomot minime și consum redus de energie. Atât ventilatoarele, cât și protecțiile pentru ventilatoare sunt concepute cu ajutorul tehnologiei CFD, asigurând o funcționare silențioasă și foarte eficientă.

Funcționalitate ridicată, zgomot redus

Interfață utilizator

Cu ajutorul tastelor funcționale, a afișajului grafic și a meniului pe mai multe niveluri, noua interfață de utilizator oferă funcții de control cuprinzătoare.

Puncte de operare flexibile

Atât în modul de încălzire, cât și în cel de răcire, interfața utilizatorului permite gestionarea simplă a unui punct de setare fix sau a unei curbe de corelație climatică. Cu această funcție disponibilă în mod standard, sistemul va seta automat temperatura de ieșire a apei în funcție de temperatura exterioară. Dacă temperatura exterioară crește în regim de răcire, punctul de setare a apei de ieșire va scădea automat pentru a permite o capacitate de răcire mai mare a sistemului. În mod invers, dacă temperatura exterioară scade în regim de încălzire, punctul de setare a agentului termic va crește automat pentru a permite o capacitate mai mare de încălzire a sistemului.

Mod ECO

Modul ECO a fost dezvoltat pentru a obține economii maxime de energie, menținând în același timp condiții de confort acceptabile. Cu ajutorul acestei funcții este posibil să se definească, în timpul funcționării zilnice, o perioadă în care este necesar să se mențină condițiile de confort maxim (de exemplu, în timpul programului de lucru la birou) și una în care se preferă economisirea energiei (de exemplu, pe durata nopții).

Funcționare silențioasă

Construcția pompelor de căldură AEROTOP®, pe lângă faptul că sporește eficiența unității, reduce la minimum nivelul de zgomot, făcând-o deosebit de silențioasă. În plus, toate modelele dispun de modurile „Silent” (silențios) și „Super Silent” (super silențios), în timp ce kiturile anti-vibrații sunt furnizate în mod standard.

Grafic – Aer/Apă

Încălzire/ACM/Răcire

Interval de funcționare extins

Pompele de căldură AEROTOP® L oferă o soluție completă pentru diferite nevoi de încălzire și răcire. În toate modurile de funcționare, sunt garantate intervale extinse de funcționare, atât în ceea ce privește temperatura aerului exterior, cât și temperatura apei de alimentare. Compresorul și schimbătoarele de căldură sunt dimensionate doar pentru a garanta cele mai bune performanțe. De exemplu, acestea pot furniza o capacitate termică de 80% la -7°C pentru versiunea in pompă de căldură.

Producția de apă caldă menajeră

Pompele de căldură AEROTOP® L pot produce apă caldă menajeră chiar și la temperaturi exterioare de -15 °C, în timp ce AEROTOP® M poate furniza apă caldă până la temperaturi de -14 °C. Pompele de căldură AEROTOP® L furnizează apă caldă menajeră până la temperaturi de 55 °C, în timp ce pompele de căldură AEROTOP® M funcționează până la temperaturi de 54 °C - chiar și în perioada verii, când temperaturile exterioare ajung la 30 °C. În combinație cu alte componente, se poate furniza și apă caldă menajeră pentru un interval larg de temperaturi.